Харшилтай бол сармис сайн хэрэглэ

Харшлыг тэр болгон бүрэн эдгээж чаддаггүй ч намдуулсан үед ч бие махбодь хөнгөрч амардаг. Хамгийн түгээмэл харшлуудын тоонд шарилжны харшил, багтраа, хүнсний харшил зэрэг ордог.

Шарилжны харшил
Голдуу 40-өөс доош насны хүмүүс хавар, зуны цагт нэрвэгддэг. Шинж тэмдэг нь нүд хавдаж улайн нулимс цувах, зовхи загатнах, найтаах, эсвэл хамар битүүрэх, загатнах, толгой өвдөх зэрэг болно. Өдөөгч нь цэцэг, мод, ургамлын агаарт дэгдсэн тоосонцор байдаг.
-ццэг ногоотой газраас аль болох хол байх
-цонхоо байнга хаах
-харанхуй болсон хойно гэрээс гарахгүй байх
-гэрийнхээ тоосыг байнга соруулж чийгтэй цэвэрлэгээ хийх
-тамхины утаатай газраас зугтах
-гэртээ амьтан тэжээхгүй байх
-нүдний ба хамрын дусаагуур хэрэглэх
-нүүрээ байнга угаах
-өвс ургамал идэх, архи ба сүү уухаас зайлсхийх хэрэгтэй.

Багтраа
Багтраа өвчин хүүхэд насанд голдуу үүсч нас ахихын хэрээр намдах юм уу, оргүй алга болдог. Голдуу удам дамждаг. Цээж хэржигнэх, амьсгаа давчдах, боогдох зэрэг шинж тэмдгүүдтэй. Стрессээс эхлээд элдэв халдвар хүртэл түмэн шалтгаантай.
-өвчний шалтгааныг олж зайлсхийх
-энэ төрлийн эмүүдийг авч хэрэглэх
-дасгал сургууль сайн хийх зэрэг нь нэн тустай.

Хүнсний харшил
Бөөлжис цутгах, цээж хорсох, уруул хавагнах, бөөлжих, толгой өвдөх, гүйлгэх, гэдэс хөөх, экзем, биеэр юм туурах, загатнах зэрэг шинж тэмдгүүдтэй. Шалтгаан нь тодорхой хүнсний бүтээгдэхүүн. Харшил өгдөг түгээмэл хүнсний тоонд цагаан идээ, өндөг, загас, эрдэнэ шиш, каш, гүзээлзгэнэ, лаазалж савласан зүйлд хийдэг амт ба үнэр оруулах химийн бодисууд ордог.
-Харшил өгч буй хүнсийг тогтоож идэхгүй байх. Yүний тулд харшлын эмчид заавал хандана.
-Зөвхөн эмчийн заасан эм тан хэрэглэнэ.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Харшилтай бол сармис сайн хэрэглэ

Харшлыг тэр болгон бүрэн эдгээж чаддаггүй ч намдуулсан үед ч бие махбодь хөнгөрч амардаг. Хамгийн түгээмэл харшлуудын тоонд шарилжны харшил, багтраа, хүнсний харшил зэрэг ордог.

Шарилжны харшил
Голдуу 40-өөс доош насны хүмүүс хавар, зуны цагт нэрвэгддэг. Шинж тэмдэг нь нүд хавдаж улайн нулимс цувах, зовхи загатнах, найтаах, эсвэл хамар битүүрэх, загатнах, толгой өвдөх зэрэг болно. Өдөөгч нь цэцэг, мод, ургамлын агаарт дэгдсэн тоосонцор байдаг.
-ццэг ногоотой газраас аль болох хол байх
-цонхоо байнга хаах
-харанхуй болсон хойно гэрээс гарахгүй байх
-гэрийнхээ тоосыг байнга соруулж чийгтэй цэвэрлэгээ хийх
-тамхины утаатай газраас зугтах
-гэртээ амьтан тэжээхгүй байх
-нүдний ба хамрын дусаагуур хэрэглэх
-нүүрээ байнга угаах
-өвс ургамал идэх, архи ба сүү уухаас зайлсхийх хэрэгтэй.

Багтраа
Багтраа өвчин хүүхэд насанд голдуу үүсч нас ахихын хэрээр намдах юм уу, оргүй алга болдог. Голдуу удам дамждаг. Цээж хэржигнэх, амьсгаа давчдах, боогдох зэрэг шинж тэмдгүүдтэй. Стрессээс эхлээд элдэв халдвар хүртэл түмэн шалтгаантай.
-өвчний шалтгааныг олж зайлсхийх
-энэ төрлийн эмүүдийг авч хэрэглэх
-дасгал сургууль сайн хийх зэрэг нь нэн тустай.

Хүнсний харшил
Бөөлжис цутгах, цээж хорсох, уруул хавагнах, бөөлжих, толгой өвдөх, гүйлгэх, гэдэс хөөх, экзем, биеэр юм туурах, загатнах зэрэг шинж тэмдгүүдтэй. Шалтгаан нь тодорхой хүнсний бүтээгдэхүүн. Харшил өгдөг түгээмэл хүнсний тоонд цагаан идээ, өндөг, загас, эрдэнэ шиш, каш, гүзээлзгэнэ, лаазалж савласан зүйлд хийдэг амт ба үнэр оруулах химийн бодисууд ордог.
-Харшил өгч буй хүнсийг тогтоож идэхгүй байх. Yүний тулд харшлын эмчид заавал хандана.
-Зөвхөн эмчийн заасан эм тан хэрэглэнэ.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Харшилтай бол сармис сайн хэрэглэ

Харшлыг тэр болгон бүрэн эдгээж чаддаггүй ч намдуулсан үед ч бие махбодь хөнгөрч амардаг. Хамгийн түгээмэл харшлуудын тоонд шарилжны харшил, багтраа, хүнсний харшил зэрэг ордог.

Шарилжны харшил
Голдуу 40-өөс доош насны хүмүүс хавар, зуны цагт нэрвэгддэг. Шинж тэмдэг нь нүд хавдаж улайн нулимс цувах, зовхи загатнах, найтаах, эсвэл хамар битүүрэх, загатнах, толгой өвдөх зэрэг болно. Өдөөгч нь цэцэг, мод, ургамлын агаарт дэгдсэн тоосонцор байдаг.
-ццэг ногоотой газраас аль болох хол байх
-цонхоо байнга хаах
-харанхуй болсон хойно гэрээс гарахгүй байх
-гэрийнхээ тоосыг байнга соруулж чийгтэй цэвэрлэгээ хийх
-тамхины утаатай газраас зугтах
-гэртээ амьтан тэжээхгүй байх
-нүдний ба хамрын дусаагуур хэрэглэх
-нүүрээ байнга угаах
-өвс ургамал идэх, архи ба сүү уухаас зайлсхийх хэрэгтэй.

Багтраа
Багтраа өвчин хүүхэд насанд голдуу үүсч нас ахихын хэрээр намдах юм уу, оргүй алга болдог. Голдуу удам дамждаг. Цээж хэржигнэх, амьсгаа давчдах, боогдох зэрэг шинж тэмдгүүдтэй. Стрессээс эхлээд элдэв халдвар хүртэл түмэн шалтгаантай.
-өвчний шалтгааныг олж зайлсхийх
-энэ төрлийн эмүүдийг авч хэрэглэх
-дасгал сургууль сайн хийх зэрэг нь нэн тустай.

Хүнсний харшил
Бөөлжис цутгах, цээж хорсох, уруул хавагнах, бөөлжих, толгой өвдөх, гүйлгэх, гэдэс хөөх, экзем, биеэр юм туурах, загатнах зэрэг шинж тэмдгүүдтэй. Шалтгаан нь тодорхой хүнсний бүтээгдэхүүн. Харшил өгдөг түгээмэл хүнсний тоонд цагаан идээ, өндөг, загас, эрдэнэ шиш, каш, гүзээлзгэнэ, лаазалж савласан зүйлд хийдэг амт ба үнэр оруулах химийн бодисууд ордог.
-Харшил өгч буй хүнсийг тогтоож идэхгүй байх. Yүний тулд харшлын эмчид заавал хандана.
-Зөвхөн эмчийн заасан эм тан хэрэглэнэ.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Харшилтай бол сармис сайн хэрэглэ

Харшлыг тэр болгон бүрэн эдгээж чаддаггүй ч намдуулсан үед ч бие махбодь хөнгөрч амардаг. Хамгийн түгээмэл харшлуудын тоонд шарилжны харшил, багтраа, хүнсний харшил зэрэг ордог.

Шарилжны харшил
Голдуу 40-өөс доош насны хүмүүс хавар, зуны цагт нэрвэгддэг. Шинж тэмдэг нь нүд хавдаж улайн нулимс цувах, зовхи загатнах, найтаах, эсвэл хамар битүүрэх, загатнах, толгой өвдөх зэрэг болно. Өдөөгч нь цэцэг, мод, ургамлын агаарт дэгдсэн тоосонцор байдаг.
-ццэг ногоотой газраас аль болох хол байх
-цонхоо байнга хаах
-харанхуй болсон хойно гэрээс гарахгүй байх
-гэрийнхээ тоосыг байнга соруулж чийгтэй цэвэрлэгээ хийх
-тамхины утаатай газраас зугтах
-гэртээ амьтан тэжээхгүй байх
-нүдний ба хамрын дусаагуур хэрэглэх
-нүүрээ байнга угаах
-өвс ургамал идэх, архи ба сүү уухаас зайлсхийх хэрэгтэй.

Багтраа
Багтраа өвчин хүүхэд насанд голдуу үүсч нас ахихын хэрээр намдах юм уу, оргүй алга болдог. Голдуу удам дамждаг. Цээж хэржигнэх, амьсгаа давчдах, боогдох зэрэг шинж тэмдгүүдтэй. Стрессээс эхлээд элдэв халдвар хүртэл түмэн шалтгаантай.
-өвчний шалтгааныг олж зайлсхийх
-энэ төрлийн эмүүдийг авч хэрэглэх
-дасгал сургууль сайн хийх зэрэг нь нэн тустай.

Хүнсний харшил
Бөөлжис цутгах, цээж хорсох, уруул хавагнах, бөөлжих, толгой өвдөх, гүйлгэх, гэдэс хөөх, экзем, биеэр юм туурах, загатнах зэрэг шинж тэмдгүүдтэй. Шалтгаан нь тодорхой хүнсний бүтээгдэхүүн. Харшил өгдөг түгээмэл хүнсний тоонд цагаан идээ, өндөг, загас, эрдэнэ шиш, каш, гүзээлзгэнэ, лаазалж савласан зүйлд хийдэг амт ба үнэр оруулах химийн бодисууд ордог.
-Харшил өгч буй хүнсийг тогтоож идэхгүй байх. Yүний тулд харшлын эмчид заавал хандана.
-Зөвхөн эмчийн заасан эм тан хэрэглэнэ.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button