Ширээнд суусан бол…

-Талхыг гараараа авч таслан, таваг юм уу амны цаасан дээр тавина.
-Түрсээр хачирласан талхыг гараараа барьж, олон давхар хачиртай бол сэрээгээр хатган хутгаар зүсч иднэ.
-Шувууг гараараа барьж идэээд, дараа нь амны цаасаар арчиж, эцэст нь угаах ёстой.
– Тавган дээрээ тавьсан бүх хоолыг идэж дуусгадаг.
-Хоолоо залгингуут дарсаа /ус, ундаа зэргээ/ балгаж, бага багаар уухын хамт яриагаа үргэлжлүүл.
-Ширээн дээр гарын бугалганаас урагш хэсгийг тавихб өгөөд тохойгоо биендээ нааж байх ёстой.
-Тавагныхаа захад хутга, сэрээгээ хэрээс маягаар тавьсан бол хоол завсарласны, тавагтайгай зэрэгцүүлж тавьсан бол зоог дууссан гэсэн үг байдаг.