Түлэгдэлт

Түлэгдэлтийг 4 зэрэгт ангилдаг.
1-р зэргийн түлэгдэлтийн үед түлэгдсэн хэсэг улайж хавдах, хорсох шинж илэрнэ.
2-р зэргийн түлэгдэлтийн үед дээрх шинж даамжирч тунгалаг шингэнтэй цэврүү үүсдэг.
3, 4-р зэргийн түлэгдэлтийн үед арьс төдийгүй булчин шөрмөс түлэгдэж, үхжил үүснэ.
Их хэмжээний түлэгдэлтэй бол халуурна, арьснаас үнэр гарна, түлэгдсэн хэсгээс идээ гоожино, бие нь суларч нойрмоглоно, ухаан нь орж гарах, эсвэл ухаан алдана.
Анхны тусламж
1.Түлэгдсэн зүйлээс нь холдуулах. Хэрвээ хувцас нь шатаж байвал газар өнхрүүлж, эсвэл хөнжлөөр ороож галыг унтраах хэрэгтэй.
2.Түлэгдсэн газрыг хүйтэн цэвэр усанд дүрэх, эсвэл угааж хөргөх, дор хаяж 30 хором дүрэх. Хэрвээ биеийн гадаргуугийн ихэнх нь түлэгдвэл хүйтэн устай ваннад оруулах
3.Түлэгдсан газар маш бага тамга, зоосны хэмжээний жижиг бол цэвэрлэж хатаагаад сул боолт тавина. Хэрвээ түлэгдэлтийн гадаргуу их байвал эмчид үзүүлэх хэрэгтэй.
4.Түлэгдсэн хүн цохиулалтад орж ухаан алдсан бол сэргээх байрлалд хэвтүүлнэ.
Урьдчилан сэргийлэх
-хүүхдийг галын ойр байлгахгүй, байнга харж байх
-цахилгаан зуухыг дээш тавих
-бензин шатахуун, шүдэнзийг хүүхдээс хол байлгах
-халуун сав суулганд хүрэхдээ зузаан алчуур, бээлий, даавуугаар жийрэглэх

Түлэгдвэл гарын доорхи материалаар анхны тусламж үзүүлэх аргууд
-Түлэгдсэн хэсэгт усны ногоон замаг тавьж боох
-Гурил зуурч түүхийгээр нь наахад цэврүү үсэрдэггүй.
-Их түлэнхийг тэр даруйд нь ямааны халуун сэмжээр орооход сэвгүй эдгэнэ.
-Эмэгтэй хүний хөхний сүүний өрмийг түлэнхийдл түрхэх сайн.
-Нохойн болон мал, амьтны чихийг эмнэж халуун цусыг нь түрхэх ч сайн.
-Тахианы өндөг хагалж доторхийг нь түрхдэг.
-Багавтар түлэнхийд тогооны хөө уудаг.
-Төмсийг чанаж гаргангуут хальсыг нь авч түлэгдсэн хэсэгт наавал түргэн эдгэрнэ.
-Сахарыг нунтаглаж буцалсан усаар зуурч түрхэхэд хүндэрдэггүй.
-Хөнгөн түлэнхийд барааны савангийн хөөс, оёдлын машины орос тос түрхдэг.
-Түлэнхийг цэвэр мөнгөөр үрвэл сорвигүй эдгэдэг.
-Улаан үхрийн баасыг газар хүргэлгүй авч түрхвэл хорсохгүй эдгэдэг.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Түлэгдэлт

Түлэгдэлтийг 4 зэрэгт ангилдаг.
1-р зэргийн түлэгдэлтийн үед түлэгдсэн хэсэг улайж хавдах, хорсох шинж илэрнэ.
2-р зэргийн түлэгдэлтийн үед дээрх шинж даамжирч тунгалаг шингэнтэй цэврүү үүсдэг.
3, 4-р зэргийн түлэгдэлтийн үед арьс төдийгүй булчин шөрмөс түлэгдэж, үхжил үүснэ.
Их хэмжээний түлэгдэлтэй бол халуурна, арьснаас үнэр гарна, түлэгдсэн хэсгээс идээ гоожино, бие нь суларч нойрмоглоно, ухаан нь орж гарах, эсвэл ухаан алдана.
Анхны тусламж
1.Түлэгдсэн зүйлээс нь холдуулах. Хэрвээ хувцас нь шатаж байвал газар өнхрүүлж, эсвэл хөнжлөөр ороож галыг унтраах хэрэгтэй.
2.Түлэгдсэн газрыг хүйтэн цэвэр усанд дүрэх, эсвэл угааж хөргөх, дор хаяж 30 хором дүрэх. Хэрвээ биеийн гадаргуугийн ихэнх нь түлэгдвэл хүйтэн устай ваннад оруулах
3.Түлэгдсан газар маш бага тамга, зоосны хэмжээний жижиг бол цэвэрлэж хатаагаад сул боолт тавина. Хэрвээ түлэгдэлтийн гадаргуу их байвал эмчид үзүүлэх хэрэгтэй.
4.Түлэгдсэн хүн цохиулалтад орж ухаан алдсан бол сэргээх байрлалд хэвтүүлнэ.
Урьдчилан сэргийлэх
-хүүхдийг галын ойр байлгахгүй, байнга харж байх
-цахилгаан зуухыг дээш тавих
-бензин шатахуун, шүдэнзийг хүүхдээс хол байлгах
-халуун сав суулганд хүрэхдээ зузаан алчуур, бээлий, даавуугаар жийрэглэх

Түлэгдвэл гарын доорхи материалаар анхны тусламж үзүүлэх аргууд
-Түлэгдсэн хэсэгт усны ногоон замаг тавьж боох
-Гурил зуурч түүхийгээр нь наахад цэврүү үсэрдэггүй.
-Их түлэнхийг тэр даруйд нь ямааны халуун сэмжээр орооход сэвгүй эдгэнэ.
-Эмэгтэй хүний хөхний сүүний өрмийг түлэнхийдл түрхэх сайн.
-Нохойн болон мал, амьтны чихийг эмнэж халуун цусыг нь түрхэх ч сайн.
-Тахианы өндөг хагалж доторхийг нь түрхдэг.
-Багавтар түлэнхийд тогооны хөө уудаг.
-Төмсийг чанаж гаргангуут хальсыг нь авч түлэгдсэн хэсэгт наавал түргэн эдгэрнэ.
-Сахарыг нунтаглаж буцалсан усаар зуурч түрхэхэд хүндэрдэггүй.
-Хөнгөн түлэнхийд барааны савангийн хөөс, оёдлын машины орос тос түрхдэг.
-Түлэнхийг цэвэр мөнгөөр үрвэл сорвигүй эдгэдэг.
-Улаан үхрийн баасыг газар хүргэлгүй авч түрхвэл хорсохгүй эдгэдэг.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Түлэгдэлт

Түлэгдэлтийг 4 зэрэгт ангилдаг.
1-р зэргийн түлэгдэлтийн үед түлэгдсэн хэсэг улайж хавдах, хорсох шинж илэрнэ.
2-р зэргийн түлэгдэлтийн үед дээрх шинж даамжирч тунгалаг шингэнтэй цэврүү үүсдэг.
3, 4-р зэргийн түлэгдэлтийн үед арьс төдийгүй булчин шөрмөс түлэгдэж, үхжил үүснэ.
Их хэмжээний түлэгдэлтэй бол халуурна, арьснаас үнэр гарна, түлэгдсэн хэсгээс идээ гоожино, бие нь суларч нойрмоглоно, ухаан нь орж гарах, эсвэл ухаан алдана.
Анхны тусламж
1.Түлэгдсэн зүйлээс нь холдуулах. Хэрвээ хувцас нь шатаж байвал газар өнхрүүлж, эсвэл хөнжлөөр ороож галыг унтраах хэрэгтэй.
2.Түлэгдсэн газрыг хүйтэн цэвэр усанд дүрэх, эсвэл угааж хөргөх, дор хаяж 30 хором дүрэх. Хэрвээ биеийн гадаргуугийн ихэнх нь түлэгдвэл хүйтэн устай ваннад оруулах
3.Түлэгдсан газар маш бага тамга, зоосны хэмжээний жижиг бол цэвэрлэж хатаагаад сул боолт тавина. Хэрвээ түлэгдэлтийн гадаргуу их байвал эмчид үзүүлэх хэрэгтэй.
4.Түлэгдсэн хүн цохиулалтад орж ухаан алдсан бол сэргээх байрлалд хэвтүүлнэ.
Урьдчилан сэргийлэх
-хүүхдийг галын ойр байлгахгүй, байнга харж байх
-цахилгаан зуухыг дээш тавих
-бензин шатахуун, шүдэнзийг хүүхдээс хол байлгах
-халуун сав суулганд хүрэхдээ зузаан алчуур, бээлий, даавуугаар жийрэглэх

Түлэгдвэл гарын доорхи материалаар анхны тусламж үзүүлэх аргууд
-Түлэгдсэн хэсэгт усны ногоон замаг тавьж боох
-Гурил зуурч түүхийгээр нь наахад цэврүү үсэрдэггүй.
-Их түлэнхийг тэр даруйд нь ямааны халуун сэмжээр орооход сэвгүй эдгэнэ.
-Эмэгтэй хүний хөхний сүүний өрмийг түлэнхийдл түрхэх сайн.
-Нохойн болон мал, амьтны чихийг эмнэж халуун цусыг нь түрхэх ч сайн.
-Тахианы өндөг хагалж доторхийг нь түрхдэг.
-Багавтар түлэнхийд тогооны хөө уудаг.
-Төмсийг чанаж гаргангуут хальсыг нь авч түлэгдсэн хэсэгт наавал түргэн эдгэрнэ.
-Сахарыг нунтаглаж буцалсан усаар зуурч түрхэхэд хүндэрдэггүй.
-Хөнгөн түлэнхийд барааны савангийн хөөс, оёдлын машины орос тос түрхдэг.
-Түлэнхийг цэвэр мөнгөөр үрвэл сорвигүй эдгэдэг.
-Улаан үхрийн баасыг газар хүргэлгүй авч түрхвэл хорсохгүй эдгэдэг.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Түлэгдэлт

Түлэгдэлтийг 4 зэрэгт ангилдаг.
1-р зэргийн түлэгдэлтийн үед түлэгдсэн хэсэг улайж хавдах, хорсох шинж илэрнэ.
2-р зэргийн түлэгдэлтийн үед дээрх шинж даамжирч тунгалаг шингэнтэй цэврүү үүсдэг.
3, 4-р зэргийн түлэгдэлтийн үед арьс төдийгүй булчин шөрмөс түлэгдэж, үхжил үүснэ.
Их хэмжээний түлэгдэлтэй бол халуурна, арьснаас үнэр гарна, түлэгдсэн хэсгээс идээ гоожино, бие нь суларч нойрмоглоно, ухаан нь орж гарах, эсвэл ухаан алдана.
Анхны тусламж
1.Түлэгдсэн зүйлээс нь холдуулах. Хэрвээ хувцас нь шатаж байвал газар өнхрүүлж, эсвэл хөнжлөөр ороож галыг унтраах хэрэгтэй.
2.Түлэгдсэн газрыг хүйтэн цэвэр усанд дүрэх, эсвэл угааж хөргөх, дор хаяж 30 хором дүрэх. Хэрвээ биеийн гадаргуугийн ихэнх нь түлэгдвэл хүйтэн устай ваннад оруулах
3.Түлэгдсан газар маш бага тамга, зоосны хэмжээний жижиг бол цэвэрлэж хатаагаад сул боолт тавина. Хэрвээ түлэгдэлтийн гадаргуу их байвал эмчид үзүүлэх хэрэгтэй.
4.Түлэгдсэн хүн цохиулалтад орж ухаан алдсан бол сэргээх байрлалд хэвтүүлнэ.
Урьдчилан сэргийлэх
-хүүхдийг галын ойр байлгахгүй, байнга харж байх
-цахилгаан зуухыг дээш тавих
-бензин шатахуун, шүдэнзийг хүүхдээс хол байлгах
-халуун сав суулганд хүрэхдээ зузаан алчуур, бээлий, даавуугаар жийрэглэх

Түлэгдвэл гарын доорхи материалаар анхны тусламж үзүүлэх аргууд
-Түлэгдсэн хэсэгт усны ногоон замаг тавьж боох
-Гурил зуурч түүхийгээр нь наахад цэврүү үсэрдэггүй.
-Их түлэнхийг тэр даруйд нь ямааны халуун сэмжээр орооход сэвгүй эдгэнэ.
-Эмэгтэй хүний хөхний сүүний өрмийг түлэнхийдл түрхэх сайн.
-Нохойн болон мал, амьтны чихийг эмнэж халуун цусыг нь түрхэх ч сайн.
-Тахианы өндөг хагалж доторхийг нь түрхдэг.
-Багавтар түлэнхийд тогооны хөө уудаг.
-Төмсийг чанаж гаргангуут хальсыг нь авч түлэгдсэн хэсэгт наавал түргэн эдгэрнэ.
-Сахарыг нунтаглаж буцалсан усаар зуурч түрхэхэд хүндэрдэггүй.
-Хөнгөн түлэнхийд барааны савангийн хөөс, оёдлын машины орос тос түрхдэг.
-Түлэнхийг цэвэр мөнгөөр үрвэл сорвигүй эдгэдэг.
-Улаан үхрийн баасыг газар хүргэлгүй авч түрхвэл хорсохгүй эдгэдэг.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button