Юуг яаж хүртдэг вэ?

Зоог, хүлээн авалт зөөлнөөсөө хатуу руу буюу вермут, коньяк хундгалснаар эхэлдэг. Yүний дараа зууш, шөл, загас, шувууны мах идэхэд сулавтар өнгөтэй хундганад цагаан, бяслаг, ангийн болон халуун махтай хоол идэхэд өнгөгүй хундганд улаан дарс, хүйтэн зуушинд архи хэрэглэдэг байна. Пиво хэдийд ч зүгээр.
Ликёр, коньякийг хоолны дараа цай, кофетой өгдөг. Мөн ихэрлэг дарсыг цай уух болон десерт идэхэд хэрэглэдэг.
Оргилуун дарсыг баяр, тэмдэглэлт үйл явдалд зориулан десертний дараа хүчтэй хөргөн ууна. Зөөлөн цагаан дарсыг хөнгөн хөргөж, улаан болон десертний дарсыг хөргөлгүй хэрэглэнэ.
Ширээний эзэн өөрийнхөө хундганд эхний дуслыг авч эхлээд эмэгтэйчүүдэд, дараа нь эрчүүдэд, эсвэл дэс дараалан хундгалаад хамгийн сүүлд өөртөө хийнэ.
Дарсыг хундганы 2/3-оор хундгалдаг ёстой. Хэрэв дарсны бүх хундага өнгөгүй байвал улаан дарсыг арай доогуур хийнэ. Энэ нь хундгийг барих болон дарсыг үнэрлэхэд тохиромжтой байдаг. Архи, лекёрыг жүнзний ѕ-т, коньякийг том хундганд /1/4/ ёроолоор нь хийнэ.
Уух зүйлийг сууж буй хүний баруун талаас, дараагийн хүний баруун талаас ойртох боломжгүй бол зүүн гараар, түүний хажуугийн хүнд баруун гараар өгнө. Хундгалахдаа шилийг ёроолоос нь арай дээгүүр сайтар барьж хундганд хүзүүг хүргэхгүй байхыг хичээнэ.
Виски архийг мөстэй болон хийжүүлсэн устай, эсвэл дангаар нь ууж болно. Жүнзтэй архийг шууд, дарсыг багаар, ликерийг амсаж, коньякийг завсарлагатайгаар амсаж ууна. Коньяканд дулаан хэрэгтэй тул энэ үед хундганы шилбийг ядам, дунд хурууны салаагаар гарган алгандаа барьж байвал зүгээр. Оргилуун дарс болон бусад хөөсөрдөг дарсыг шууд уувал дээр. Гэхдээ бага багаар ч болно.
Пивийг хэзээ ч дарстай хамт нэг дор уудаггүй бөгөөд хэзээ ч тулгадаггүй. Албан ёсны цайллага, хүлээн авалтын үед ганцхан удаа зөвхөн дарсаар хундага өргөх ёс бий. Харин энэ хундагыг хүлээн авалт эхэлснээс хойш 10-15 минутын дараа, халуун махан хоол, эсвэл десертны дараа аль зохистой үед нь өргөдөг байна.
Намуун зөөлөн уулзалтын хөг аялгуу, баяр ёслолын яруу том төвлөрөл, язгууртны байнгын шинж болсон оргилуун дарсыг мөстэй гоёмсог хувинд цаг илүү байлган хамгийн идеал С-6 хэм хүртэл хөргөөд хэрэглэдэг. Зориулалтын хавчуураар, эсвэл баруун гараараа үйсэн бөглөөг нь бариад, зүүн гараараа дарсаа тэнхлэгийн дагуу нямбайхан эргүүлэх ба оргилон гарах дарсыг асгалгүй тогтоох хэрэгтэй.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Юуг яаж хүртдэг вэ?

Зоог, хүлээн авалт зөөлнөөсөө хатуу руу буюу вермут, коньяк хундгалснаар эхэлдэг. Yүний дараа зууш, шөл, загас, шувууны мах идэхэд сулавтар өнгөтэй хундганад цагаан, бяслаг, ангийн болон халуун махтай хоол идэхэд өнгөгүй хундганд улаан дарс, хүйтэн зуушинд архи хэрэглэдэг байна. Пиво хэдийд ч зүгээр.
Ликёр, коньякийг хоолны дараа цай, кофетой өгдөг. Мөн ихэрлэг дарсыг цай уух болон десерт идэхэд хэрэглэдэг.
Оргилуун дарсыг баяр, тэмдэглэлт үйл явдалд зориулан десертний дараа хүчтэй хөргөн ууна. Зөөлөн цагаан дарсыг хөнгөн хөргөж, улаан болон десертний дарсыг хөргөлгүй хэрэглэнэ.
Ширээний эзэн өөрийнхөө хундганд эхний дуслыг авч эхлээд эмэгтэйчүүдэд, дараа нь эрчүүдэд, эсвэл дэс дараалан хундгалаад хамгийн сүүлд өөртөө хийнэ.
Дарсыг хундганы 2/3-оор хундгалдаг ёстой. Хэрэв дарсны бүх хундага өнгөгүй байвал улаан дарсыг арай доогуур хийнэ. Энэ нь хундгийг барих болон дарсыг үнэрлэхэд тохиромжтой байдаг. Архи, лекёрыг жүнзний ѕ-т, коньякийг том хундганд /1/4/ ёроолоор нь хийнэ.
Уух зүйлийг сууж буй хүний баруун талаас, дараагийн хүний баруун талаас ойртох боломжгүй бол зүүн гараар, түүний хажуугийн хүнд баруун гараар өгнө. Хундгалахдаа шилийг ёроолоос нь арай дээгүүр сайтар барьж хундганд хүзүүг хүргэхгүй байхыг хичээнэ.
Виски архийг мөстэй болон хийжүүлсэн устай, эсвэл дангаар нь ууж болно. Жүнзтэй архийг шууд, дарсыг багаар, ликерийг амсаж, коньякийг завсарлагатайгаар амсаж ууна. Коньяканд дулаан хэрэгтэй тул энэ үед хундганы шилбийг ядам, дунд хурууны салаагаар гарган алгандаа барьж байвал зүгээр. Оргилуун дарс болон бусад хөөсөрдөг дарсыг шууд уувал дээр. Гэхдээ бага багаар ч болно.
Пивийг хэзээ ч дарстай хамт нэг дор уудаггүй бөгөөд хэзээ ч тулгадаггүй. Албан ёсны цайллага, хүлээн авалтын үед ганцхан удаа зөвхөн дарсаар хундага өргөх ёс бий. Харин энэ хундагыг хүлээн авалт эхэлснээс хойш 10-15 минутын дараа, халуун махан хоол, эсвэл десертны дараа аль зохистой үед нь өргөдөг байна.
Намуун зөөлөн уулзалтын хөг аялгуу, баяр ёслолын яруу том төвлөрөл, язгууртны байнгын шинж болсон оргилуун дарсыг мөстэй гоёмсог хувинд цаг илүү байлган хамгийн идеал С-6 хэм хүртэл хөргөөд хэрэглэдэг. Зориулалтын хавчуураар, эсвэл баруун гараараа үйсэн бөглөөг нь бариад, зүүн гараараа дарсаа тэнхлэгийн дагуу нямбайхан эргүүлэх ба оргилон гарах дарсыг асгалгүй тогтоох хэрэгтэй.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Юуг яаж хүртдэг вэ?

Зоог, хүлээн авалт зөөлнөөсөө хатуу руу буюу вермут, коньяк хундгалснаар эхэлдэг. Yүний дараа зууш, шөл, загас, шувууны мах идэхэд сулавтар өнгөтэй хундганад цагаан, бяслаг, ангийн болон халуун махтай хоол идэхэд өнгөгүй хундганд улаан дарс, хүйтэн зуушинд архи хэрэглэдэг байна. Пиво хэдийд ч зүгээр.
Ликёр, коньякийг хоолны дараа цай, кофетой өгдөг. Мөн ихэрлэг дарсыг цай уух болон десерт идэхэд хэрэглэдэг.
Оргилуун дарсыг баяр, тэмдэглэлт үйл явдалд зориулан десертний дараа хүчтэй хөргөн ууна. Зөөлөн цагаан дарсыг хөнгөн хөргөж, улаан болон десертний дарсыг хөргөлгүй хэрэглэнэ.
Ширээний эзэн өөрийнхөө хундганд эхний дуслыг авч эхлээд эмэгтэйчүүдэд, дараа нь эрчүүдэд, эсвэл дэс дараалан хундгалаад хамгийн сүүлд өөртөө хийнэ.
Дарсыг хундганы 2/3-оор хундгалдаг ёстой. Хэрэв дарсны бүх хундага өнгөгүй байвал улаан дарсыг арай доогуур хийнэ. Энэ нь хундгийг барих болон дарсыг үнэрлэхэд тохиромжтой байдаг. Архи, лекёрыг жүнзний ѕ-т, коньякийг том хундганд /1/4/ ёроолоор нь хийнэ.
Уух зүйлийг сууж буй хүний баруун талаас, дараагийн хүний баруун талаас ойртох боломжгүй бол зүүн гараар, түүний хажуугийн хүнд баруун гараар өгнө. Хундгалахдаа шилийг ёроолоос нь арай дээгүүр сайтар барьж хундганд хүзүүг хүргэхгүй байхыг хичээнэ.
Виски архийг мөстэй болон хийжүүлсэн устай, эсвэл дангаар нь ууж болно. Жүнзтэй архийг шууд, дарсыг багаар, ликерийг амсаж, коньякийг завсарлагатайгаар амсаж ууна. Коньяканд дулаан хэрэгтэй тул энэ үед хундганы шилбийг ядам, дунд хурууны салаагаар гарган алгандаа барьж байвал зүгээр. Оргилуун дарс болон бусад хөөсөрдөг дарсыг шууд уувал дээр. Гэхдээ бага багаар ч болно.
Пивийг хэзээ ч дарстай хамт нэг дор уудаггүй бөгөөд хэзээ ч тулгадаггүй. Албан ёсны цайллага, хүлээн авалтын үед ганцхан удаа зөвхөн дарсаар хундага өргөх ёс бий. Харин энэ хундагыг хүлээн авалт эхэлснээс хойш 10-15 минутын дараа, халуун махан хоол, эсвэл десертны дараа аль зохистой үед нь өргөдөг байна.
Намуун зөөлөн уулзалтын хөг аялгуу, баяр ёслолын яруу том төвлөрөл, язгууртны байнгын шинж болсон оргилуун дарсыг мөстэй гоёмсог хувинд цаг илүү байлган хамгийн идеал С-6 хэм хүртэл хөргөөд хэрэглэдэг. Зориулалтын хавчуураар, эсвэл баруун гараараа үйсэн бөглөөг нь бариад, зүүн гараараа дарсаа тэнхлэгийн дагуу нямбайхан эргүүлэх ба оргилон гарах дарсыг асгалгүй тогтоох хэрэгтэй.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Юуг яаж хүртдэг вэ?

Зоог, хүлээн авалт зөөлнөөсөө хатуу руу буюу вермут, коньяк хундгалснаар эхэлдэг. Yүний дараа зууш, шөл, загас, шувууны мах идэхэд сулавтар өнгөтэй хундганад цагаан, бяслаг, ангийн болон халуун махтай хоол идэхэд өнгөгүй хундганд улаан дарс, хүйтэн зуушинд архи хэрэглэдэг байна. Пиво хэдийд ч зүгээр.
Ликёр, коньякийг хоолны дараа цай, кофетой өгдөг. Мөн ихэрлэг дарсыг цай уух болон десерт идэхэд хэрэглэдэг.
Оргилуун дарсыг баяр, тэмдэглэлт үйл явдалд зориулан десертний дараа хүчтэй хөргөн ууна. Зөөлөн цагаан дарсыг хөнгөн хөргөж, улаан болон десертний дарсыг хөргөлгүй хэрэглэнэ.
Ширээний эзэн өөрийнхөө хундганд эхний дуслыг авч эхлээд эмэгтэйчүүдэд, дараа нь эрчүүдэд, эсвэл дэс дараалан хундгалаад хамгийн сүүлд өөртөө хийнэ.
Дарсыг хундганы 2/3-оор хундгалдаг ёстой. Хэрэв дарсны бүх хундага өнгөгүй байвал улаан дарсыг арай доогуур хийнэ. Энэ нь хундгийг барих болон дарсыг үнэрлэхэд тохиромжтой байдаг. Архи, лекёрыг жүнзний ѕ-т, коньякийг том хундганд /1/4/ ёроолоор нь хийнэ.
Уух зүйлийг сууж буй хүний баруун талаас, дараагийн хүний баруун талаас ойртох боломжгүй бол зүүн гараар, түүний хажуугийн хүнд баруун гараар өгнө. Хундгалахдаа шилийг ёроолоос нь арай дээгүүр сайтар барьж хундганд хүзүүг хүргэхгүй байхыг хичээнэ.
Виски архийг мөстэй болон хийжүүлсэн устай, эсвэл дангаар нь ууж болно. Жүнзтэй архийг шууд, дарсыг багаар, ликерийг амсаж, коньякийг завсарлагатайгаар амсаж ууна. Коньяканд дулаан хэрэгтэй тул энэ үед хундганы шилбийг ядам, дунд хурууны салаагаар гарган алгандаа барьж байвал зүгээр. Оргилуун дарс болон бусад хөөсөрдөг дарсыг шууд уувал дээр. Гэхдээ бага багаар ч болно.
Пивийг хэзээ ч дарстай хамт нэг дор уудаггүй бөгөөд хэзээ ч тулгадаггүй. Албан ёсны цайллага, хүлээн авалтын үед ганцхан удаа зөвхөн дарсаар хундага өргөх ёс бий. Харин энэ хундагыг хүлээн авалт эхэлснээс хойш 10-15 минутын дараа, халуун махан хоол, эсвэл десертны дараа аль зохистой үед нь өргөдөг байна.
Намуун зөөлөн уулзалтын хөг аялгуу, баяр ёслолын яруу том төвлөрөл, язгууртны байнгын шинж болсон оргилуун дарсыг мөстэй гоёмсог хувинд цаг илүү байлган хамгийн идеал С-6 хэм хүртэл хөргөөд хэрэглэдэг. Зориулалтын хавчуураар, эсвэл баруун гараараа үйсэн бөглөөг нь бариад, зүүн гараараа дарсаа тэнхлэгийн дагуу нямбайхан эргүүлэх ба оргилон гарах дарсыг асгалгүй тогтоох хэрэгтэй.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button