Гадаадын шоколад орлуулагч ихтэй

Харин европ стандартын шоколадны 5 хувийг өөр тосноос бүрдүүлсэн байдаг.

Гадаадын чихэр шоколадны компаниуд их хаалттай ажилладаг. Тэд жороо нууцалдаг тул орлуулагч хольцын харьцааг мэдэх боломжгүй. Шошгины үзвэл тэдний бүтээгдэхүүнд зөвшөөрөлгүй зүйл гэж байдаггүй бололтой хэмээн оросын чихрийн үйлдвэрийнхэн ярьдаг юм билээ.

Жинхэнэ цэвэр шоколад нь 35-37 хувийн какао бүтээгдэхүүнтэй байх ёстой атал гадаадын компаниуд какао дээр хэмнэдэг байна. Гэхдээ какао масло нь өөрөө их үнэтэй бүтээгдэхүүн тул 10 хувийн хэмнэлт гаргасан ч асар их ашигтай. Барууны төхөөрөмж 2-3 хувийг хэмнэх чадвартай.100 гр шокадны хавтангийн бодит үнэ 20 руб. Yүнээс хямд байна гэдэг чанаргүй гэсэн үг.

Жинхэнэ цэвэр шоколад юугаараа ялгаатай вэ?
• Шоколадыг какаогоор хийдэг. Шошгин дээр үрмэл какао, какао-порошок, какао-масло гэсэн гурван гол бүтээгдэхүүн байх ёстой. Хэрэв ямар нэгэн өөр тос, маслын нэр байвал, таны өмнө цэвэр бус хуурамч шоколад байна гэсэн үг.
• Жинхэнэ шоколад аманд хайлдаг. Учир нь какао-маслын хайлах температур нь хүний биеийн хэмтэй ойролцоо байдаг.
• Цэвэр шоколадны бүрэлдэхүүнд сахар, лецитин, ванилин зэрэг бодис ордог.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Гадаадын шоколад орлуулагч ихтэй

Харин европ стандартын шоколадны 5 хувийг өөр тосноос бүрдүүлсэн байдаг.

Гадаадын чихэр шоколадны компаниуд их хаалттай ажилладаг. Тэд жороо нууцалдаг тул орлуулагч хольцын харьцааг мэдэх боломжгүй. Шошгины үзвэл тэдний бүтээгдэхүүнд зөвшөөрөлгүй зүйл гэж байдаггүй бололтой хэмээн оросын чихрийн үйлдвэрийнхэн ярьдаг юм билээ.

Жинхэнэ цэвэр шоколад нь 35-37 хувийн какао бүтээгдэхүүнтэй байх ёстой атал гадаадын компаниуд какао дээр хэмнэдэг байна. Гэхдээ какао масло нь өөрөө их үнэтэй бүтээгдэхүүн тул 10 хувийн хэмнэлт гаргасан ч асар их ашигтай. Барууны төхөөрөмж 2-3 хувийг хэмнэх чадвартай.100 гр шокадны хавтангийн бодит үнэ 20 руб. Yүнээс хямд байна гэдэг чанаргүй гэсэн үг.

Жинхэнэ цэвэр шоколад юугаараа ялгаатай вэ?
• Шоколадыг какаогоор хийдэг. Шошгин дээр үрмэл какао, какао-порошок, какао-масло гэсэн гурван гол бүтээгдэхүүн байх ёстой. Хэрэв ямар нэгэн өөр тос, маслын нэр байвал, таны өмнө цэвэр бус хуурамч шоколад байна гэсэн үг.
• Жинхэнэ шоколад аманд хайлдаг. Учир нь какао-маслын хайлах температур нь хүний биеийн хэмтэй ойролцоо байдаг.
• Цэвэр шоколадны бүрэлдэхүүнд сахар, лецитин, ванилин зэрэг бодис ордог.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button