Шар айргыг хүнсэнд тооцсон ч болно

Голлох найрлагаас заримыг дурдвал

a) Алкоголь 2,3-4,25 хувь байгаа нь бусад согтууруулах ундаанаас бага байдаг. Өдөрт 1,5 литр хүртэл хэрэглэхэд стресс тайлагдаж, цусны эргэлт сайжирч, даралт буурах, зүрх судасны өвчлөлт багасах, энэ нь судас тэлж, цусны эргэлтийн сувгуудын эзлэхүүн нэмэгдэнэ.

b) Ус. Шар айраг бусад согтууруулах ундааг бодвол ус их агуулдаг. (ойролцоогоор 92 хувь) Иймээс амны цангааг сайн гаргадаг. Їүгээрээ бусад согтууруулах ундааг бодвол биеийн шигэн алдалтыг сайн хамгаалдаг. Хүний биенд өдөрт 1,5 литр шингэн шаардагддаг гэвэл гурван аяга пиво л хангаж чадна.
c) Гашуун бодис. Шар айрагны тааламжтай зөөлөн гашуувтар амт нь дахин уух хүсэл төрүүлдэг. Энэ нь зөрөг цэцэгийн гашуун бодисуудыг агуулдаг цорын ганц ундаа болохоороо хүнийг тайвшруулах үйлчилгээтэй. Тийм ч учраас бөөрний дотоод нарийн ажиллагааг дэмжиж хоол боловсруулалтад сайнаар нөлөөлнө. Хүн шар айраг ууснаар таргалахгүй, харин хоол идэх хүслийг хөгжөөдөг учир хоол хүнсийг илүү хэрэглэж таргалдаг байна. Ийм болохоор хүнсээ тохируулах хэрэгтэй.
d) Нүүрс хүчлийн хий. Шар айрагны дотор байгалын замаар болон үйлдвэрийн явц дунд үүссэн нүүрс хүчлийн хийг пивийг хийжүүлэхээс гадна олон сайн нөлөөг үзүүлдэг. Амны хөндийн цусны эргэлтийг сайжруулж, шүлсний ялгаруулалтыг нэмэгдүүлэн ходоодон дахь хлорт-устөрөгчийн ялгаралтыг өдөөж, бөөрөөр дамжин шээсээр гадагшилах бодисын гаралтыг нэмэгдүүлж өгнө.
e) Чихэрлэг. Шар айраг тос агуулдаггүй боловч чихэрлэг агуулдаг болохоор энергийн эх булаг юм. Харин тослог ихтэй сүү, усан үзмийн шүүс, эсвэл оргилуун дарснаас бага энерги агуулдаг. Энэ энергийн эх булгийн гол нь хандлаг бодис ялангуяа төрөл бүрийн чихэрлэг, алкоголь байдаг болохоор шингэлт сайтай байдаг. Энэ бүхэн нь хоол боловсруулах боломжийг нэмэгдүүлж, тархалтыг сайжруулж ингэснээр бодисын солилцоог эрчимжүүлнэ. Шар айрагны дотор агуулагддаг бодисууд нь хүний биед хажуугийн ямар нэгэн хувиргалтгүйгээр хялбархан боловсрогддог.
f) Витаминууд Шар айраг бол витаминуудын чухал эх булаг юм. Эдгээр нь ниацин, пантотений хүчил, придоксин, рибофлавин, листийн хүчил, харьцангуй бага хэмжээний тиамин, биотинийг агуулдаг. Эдгээр витаминууд нь үс, арьсны ургалт, төлжилтөд сайн нөлөөтэй. Ер нь В-гийн төрлийн витаминууд зүрхний шигдээс, цус харвалтаас хамгаалдаг байна. Шар айраг эмчийн хяналтаар нарийн дэглэмтэй хэрэглэвэл хүн амын эрүүл мэндийн байдал сайжирч, энэ талаар зарцуулдаг хөрөнгийг аажмаар бууруулах боломжтой гэж судлаачид тогтоожээ.
Эрдэс бодисууд. Натри бага хэмжээгээр буюу 110 бусад ундааг бодвол маш бага хэмжээ юм. Харин тамирчдад зориулсан тусгай ундаанд бол 291 байдаг. Энэ нь хүний эрүүл мэндэд сайн бөгөөд цусны даралтад сайнаар нөлөөлдөг. Харин цайр бол нэг талаар хүний биенд инзулин үүсэхэд, нөгөө талаар арьсны өвчныг эсэргүүцэх чадварыг нэмэгдүүлдэг чухал ач холбогдолтой болно. Нэг литр шар айраг ууснаар хүн цайр, төмөр, фтор, зэс зэрэг элементийн өдрийн хэрэгцээнийхээ багагүй хувийг авлаа гэсэн үг. Пивонд байгаа фтор шүд хорхойтхоос хамгаалдаг байна. Кальци магнийн тохиромжтой харьцаа 13 байдаг нь цөс болон шээсний сувгийн чулуу үүсэхээс сэргийлдэг. Мөн пиво бол хүний биед хөнгөн цагаан шингэж нэвчихээс хамгаалагч силицийн чухал эх булаг болдог. Хөнгөн цагаан хүний биед шингэхдээ хүнийг зүг чигээ алдах, хэл ярианы сааталд орох, ой тогтоолт муудах зэргээр нөлөөлдөг болно.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Шар айргыг хүнсэнд тооцсон ч болно

Голлох найрлагаас заримыг дурдвал

a) Алкоголь 2,3-4,25 хувь байгаа нь бусад согтууруулах ундаанаас бага байдаг. Өдөрт 1,5 литр хүртэл хэрэглэхэд стресс тайлагдаж, цусны эргэлт сайжирч, даралт буурах, зүрх судасны өвчлөлт багасах, энэ нь судас тэлж, цусны эргэлтийн сувгуудын эзлэхүүн нэмэгдэнэ.

b) Ус. Шар айраг бусад согтууруулах ундааг бодвол ус их агуулдаг. (ойролцоогоор 92 хувь) Иймээс амны цангааг сайн гаргадаг. Їүгээрээ бусад согтууруулах ундааг бодвол биеийн шигэн алдалтыг сайн хамгаалдаг. Хүний биенд өдөрт 1,5 литр шингэн шаардагддаг гэвэл гурван аяга пиво л хангаж чадна.
c) Гашуун бодис. Шар айрагны тааламжтай зөөлөн гашуувтар амт нь дахин уух хүсэл төрүүлдэг. Энэ нь зөрөг цэцэгийн гашуун бодисуудыг агуулдаг цорын ганц ундаа болохоороо хүнийг тайвшруулах үйлчилгээтэй. Тийм ч учраас бөөрний дотоод нарийн ажиллагааг дэмжиж хоол боловсруулалтад сайнаар нөлөөлнө. Хүн шар айраг ууснаар таргалахгүй, харин хоол идэх хүслийг хөгжөөдөг учир хоол хүнсийг илүү хэрэглэж таргалдаг байна. Ийм болохоор хүнсээ тохируулах хэрэгтэй.
d) Нүүрс хүчлийн хий. Шар айрагны дотор байгалын замаар болон үйлдвэрийн явц дунд үүссэн нүүрс хүчлийн хийг пивийг хийжүүлэхээс гадна олон сайн нөлөөг үзүүлдэг. Амны хөндийн цусны эргэлтийг сайжруулж, шүлсний ялгаруулалтыг нэмэгдүүлэн ходоодон дахь хлорт-устөрөгчийн ялгаралтыг өдөөж, бөөрөөр дамжин шээсээр гадагшилах бодисын гаралтыг нэмэгдүүлж өгнө.
e) Чихэрлэг. Шар айраг тос агуулдаггүй боловч чихэрлэг агуулдаг болохоор энергийн эх булаг юм. Харин тослог ихтэй сүү, усан үзмийн шүүс, эсвэл оргилуун дарснаас бага энерги агуулдаг. Энэ энергийн эх булгийн гол нь хандлаг бодис ялангуяа төрөл бүрийн чихэрлэг, алкоголь байдаг болохоор шингэлт сайтай байдаг. Энэ бүхэн нь хоол боловсруулах боломжийг нэмэгдүүлж, тархалтыг сайжруулж ингэснээр бодисын солилцоог эрчимжүүлнэ. Шар айрагны дотор агуулагддаг бодисууд нь хүний биед хажуугийн ямар нэгэн хувиргалтгүйгээр хялбархан боловсрогддог.
f) Витаминууд Шар айраг бол витаминуудын чухал эх булаг юм. Эдгээр нь ниацин, пантотений хүчил, придоксин, рибофлавин, листийн хүчил, харьцангуй бага хэмжээний тиамин, биотинийг агуулдаг. Эдгээр витаминууд нь үс, арьсны ургалт, төлжилтөд сайн нөлөөтэй. Ер нь В-гийн төрлийн витаминууд зүрхний шигдээс, цус харвалтаас хамгаалдаг байна. Шар айраг эмчийн хяналтаар нарийн дэглэмтэй хэрэглэвэл хүн амын эрүүл мэндийн байдал сайжирч, энэ талаар зарцуулдаг хөрөнгийг аажмаар бууруулах боломжтой гэж судлаачид тогтоожээ.
Эрдэс бодисууд. Натри бага хэмжээгээр буюу 110 бусад ундааг бодвол маш бага хэмжээ юм. Харин тамирчдад зориулсан тусгай ундаанд бол 291 байдаг. Энэ нь хүний эрүүл мэндэд сайн бөгөөд цусны даралтад сайнаар нөлөөлдөг. Харин цайр бол нэг талаар хүний биенд инзулин үүсэхэд, нөгөө талаар арьсны өвчныг эсэргүүцэх чадварыг нэмэгдүүлдэг чухал ач холбогдолтой болно. Нэг литр шар айраг ууснаар хүн цайр, төмөр, фтор, зэс зэрэг элементийн өдрийн хэрэгцээнийхээ багагүй хувийг авлаа гэсэн үг. Пивонд байгаа фтор шүд хорхойтхоос хамгаалдаг байна. Кальци магнийн тохиромжтой харьцаа 13 байдаг нь цөс болон шээсний сувгийн чулуу үүсэхээс сэргийлдэг. Мөн пиво бол хүний биед хөнгөн цагаан шингэж нэвчихээс хамгаалагч силицийн чухал эх булаг болдог. Хөнгөн цагаан хүний биед шингэхдээ хүнийг зүг чигээ алдах, хэл ярианы сааталд орох, ой тогтоолт муудах зэргээр нөлөөлдөг болно.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button