Жинхэнэ цэвэр шоколад юугаараа ялгаатай вэ?

• Жинхэнэ шоколад аманд хайлдаг. Учир нь какао-маслын хайлах температур нь хүний биеийн хэмтэй ойролцоо байдаг.
• Цэвэр шоколадны бүрэлдэхүүнд сахар, лецитин, ванилин зэрэг бодис ордог.

Гадаадын шоколад орлуулагч ихтэй
Дэлгүүр, үйлчилгээнд гарч буй шоколад олон янз. Судалгаанаас үзэхэд оросын шоколад хамгийн сайн чанартай байдаг. Учир нь оросууд шоколадны суурь болох какао-маслод орлуулагч нэмдэггүй байна. Харин европ стандартын шоколадны 5 хувийг өөр тосноос бүрдүүлсэн байдаг.
Гадаадын чихэр шоколадны компаниуд их хаалттай ажилладаг. Тэд жороо нууцалдаг тул орлуулагч хольцын харьцааг мэдэх боломжгүй. Шошгины үзвэл тэдний бүтээгдэхүүнд зөвшөөрөлгүй зүйл гэж байдаггүй бололтой хэмээн оросын чихрийн үйлдвэрийнхэн ярьдаг юм билээ.

Жинхэнэ цэвэр шоколад нь 35-37 хувийн какао бүтээгдэхүүнтэй байх ёстой атал гадаадын компаниуд какао дээр хэмнэдэг байна. Гэхдээ какао масло нь өөрөө их үнэтэй бүтээгдэхүүн тул 10 хувийн хэмнэлт гаргасан ч асар их ашигтай. Барууны төхөөрөмж 2-3 хувийг хэмнэх чадвартай.100 гр шокадны хавтангийн бодит үнэ 20 руб. Yүнээс хямд байна гэдэг чанаргүй гэсэн үг.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button