Урт наслах жор

1кг хушны самрыг ширмэн уутанд нүдэж нунтаглаад 3 л шилэн саванд хийж, дээрээс нь буцалсан халуун ус хийнэ. Нунтагласан самрын дээр 1 см усан бүрхүүл тогтсон байхаар усыг хийнэ. Савыг хуванцар таглаагаар таглаж харанхуй дулаан газар тавьж 4 хонуулна. 4 хонуулаад дээрээс нь 72%-ийн эмнэлгийн спитр 1 литр хийж 24 хоног байлгана. Үүний дараа уг шингэнийг олон давхар маарлиар шүүж 1 кг зөгийн бал хийж сайтар хутгана. Тэгээд савтай зүйлээ дулаан харанхуй газар 4 хоног байлгана. Энэ хольцыг бараан өнгийн лонхонд юүлж савлаад хөргөгчинд хадгална. Түүнээс 1 хоолны халгагыг хоолноос 15 минутын өмнө өдөрт 3 удаа ууна. Үүнийг ууж байхал тамхи татах ба архи уухыг хатуу цээрлэнэ.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Урт наслах жор

1кг хушны самрыг ширмэн уутанд нүдэж нунтаглаад 3 л шилэн саванд хийж, дээрээс нь буцалсан халуун ус хийнэ. Нунтагласан самрын дээр 1 см усан бүрхүүл тогтсон байхаар усыг хийнэ. Савыг хуванцар таглаагаар таглаж харанхуй дулаан газар тавьж 4 хонуулна. 4 хонуулаад дээрээс нь 72%-ийн эмнэлгийн спитр 1 литр хийж 24 хоног байлгана. Үүний дараа уг шингэнийг олон давхар маарлиар шүүж 1 кг зөгийн бал хийж сайтар хутгана. Тэгээд савтай зүйлээ дулаан харанхуй газар 4 хоног байлгана. Энэ хольцыг бараан өнгийн лонхонд юүлж савлаад хөргөгчинд хадгална. Түүнээс 1 хоолны халгагыг хоолноос 15 минутын өмнө өдөрт 3 удаа ууна. Үүнийг ууж байхал тамхи татах ба архи уухыг хатуу цээрлэнэ.

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button