Хятадын цагаан будаанаас болгоомжил

Тухайлбал, Барс хупалдааны төвийн чингэлэгт бөөнөөр борлуулж байсан, 25 кг-аар савласан цагаан будаанаас хуучирсан эвгүй үнэр гарч, хоол хунсэнд хэрэглэх боломжгүй байв.
Энэ цагаан будаанаас дээж авч, лабориторит шинжлүүлэхэп оготнын баас, шивтэр үнэртэж буйг тогтоон, цаашид хэрэглэхгүй байхыг иргэдэд санууллаа. Хэрэглэгч Та бүхэн хунсний аюулгүй байдалдаа санаа тавьж, эрүүл хүнс хэрэглэхийн тулд дараахь зүйлииг анхаарах хэрэгтэй байна.
-Савласан бүтээгцэхүүний гадна талын бүрзн бүтэн байдал, бүтэц, найрлага, савлалт, хэмжээ, үилдвэрлэсэн он сар өдөр, хадгалалтын хугацааг сайтар үзэж авах
-Тухайн бүтээгдэхүүн хяналтын лабориторит шинжлүүлж, чанарын баталгаажилт, стандартын тохирлын гэрчилгээ /сертификат/ , дүгнэлт авсан эсэхийг тодруулж асууж байх
-Бүтээгдэхүүнийг хэрхэн хадгалж буй нөхцөлийг харгалзан үзэх
-Гурил, цагаан будаа, элсэн чихэр зэргийн үнэр, өнгө, амт чанар болон хольцтой эсэхийг сайн шалгах
-Хадгапалтын онцгой нөхцөл шаарддаг, түргэн муудаж гэмтдэг хүнсний бүтээгдэхүүнийг эрүүл ахуйн шаардлага тэр бур хангаж чаддаггүй гудамжны мухпаг, павильон, төмөр чингэлэгээс худалдаж авахгүй байх
Цаашид чанар, стандартын шаардлага, аюупгүй байдлыг хангахгүй, чанараа алдсан, хугацаа нь тоцорхой буе, баталгаагүй, эрүүл мэндэд хортой бараа бүтээгдэхүүнийг худалдан авахгүй байхыг зөвлөж байна.
Хүнсний эрүүл ахуйн шаардлага хангахгүй байгаа дээрхи цагаан будааны онцпох шинж тэмдэг нь Хятадад үйлдвэрлэсэн, 25 кг жинтэй, ягаан өнгийн хятагд бичигтэй, шуудай дээрээ ногооноор англи үсгээр green food гэж бичсэн, унэрлэхэд эвгүй үнэртэй, шаргал хөх туяатай юм байна.

(Бизнесийн мэдээ 02/156)
Ч.МӨНХ

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button