Хүнсний бүтээгдэхүүний эрүүл ахуйн шаардлагад анхаарал хандуулах цаг болжээ

*Хэрчсэн гурил* гэх нэгэн бүтээгдэхүүн сүүлийн үед моодонд орж байна гэх. Өнөөдөр хэрчсэн гурил бидний өдөр тутмын хэрэглээ болсон гэхэд хилсдүүлэх болохгүй.

Гурил зуурч элдэж тасалж бөөн ажил удаж зовох юмгүй бэлэн зэлэн нарийн бүдүүнээр нь хэрчиж бэлтгээд савлачихсан гурил дэлгүүрээс авч хоол хийхэд цаг зав хэмнэх ач тустай.

Энэ нь нэг талаар үнэхээр дэвшил төдийгүй хүний хөдөлмөрийг хөнгөвчилсөн сайн талтай хэрэг гэж олон хүн ам сайтай байдаг. Тэр тусмаа манайхан шиг гурилтай шөл, цуйван хоёроор дагнах дуртай улсад бүр ч нүдээ олсон хэрэглээ болжээ.

Гэтэл сайн юманд садаа мундахгүй гэгчээр сөрөг зүйл ч бас байна гэнэ.

Учир нь сүүлийн үед хэрчсэн гурил хийдэг үйлдвэр хувь хүн тоогоо алдаж хаана хэн үйлдвэрлэсэн нь мэдэгдэхгүй, хэрэглэх заавар хугацаа он сар байхгүй бүтээгдэхүүн олширчээ. Үүнийг дагаад чанаргүй муудсан хөгзөрсөн хатсан *хэрчсэн гурил* авч хохирох явдал хэрэглэгчдэд элбэг тохиолдох болжээ. Буух эзэн буцах хаяггүй болохоор тэгэс гээд л чимээгүй өнгөрдөг аж.

Хэрчсэн гурил хаана яаж үйлдвэрлэдэг талаар судалж явж үзвэл ихэнх нь хувь хүмүүс байдаг бөгөөд яамар ч эрүүл ахуйн шаардлага хангахгүй байр саванд гар аргаар хийдэг аж. Жишээ нь байрны доод хогилд бөгс эргэх зайгүй өрөөнд хоёр хүн л улаан гараараа хэрчсэн гурил үйлдвэрлэж байх юм. Гурил зуурагчинд гурилаа зуурч нэг нь элдэж хавтгайлаад нөгөө нь ширмэн дээр хайрч хэрчдэг гэнэ. Энэ мэт аргаар хийдэг бололтой. Юун нөгөө эрүүл ахуйн наад захын шаардлага хангах талаар энд бол яриад ч хэрэггүй аж.

Угтаа бол хоол хүнс гэдэг улс орны аюулгүй байдалтай холбоотой хэрэг байлтай. Гэтэл зах зээлийн хэрэгцээ шаардлагыг ашиглаж хэн дуртай нь хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэж ард иргэдийн эрүүл мэнд цаашлаад амь насаар дэнчин тавьж байдаг. Энд нөгөө л харицсан мэргэжилтан албан хаагчийн ажлын хариуцлагагүй байдал авилгал хээл хахуулийн асуудал нуугдаж буй нь дамжиггүй.

Энд ганц *Хэрчсэн гурил* гэх ганцхан бүтээгдэхүүнийг л жишээ болгон дурдлаа. Энэ мэт зүйлд холбогдох байгууллага албан тушаалтанууд анхаарлаа хандуулна гэдэгт найдна.

Хүнсний бүтээгдэхүүний эрүүл ахуйн шаардлагад анхаарал хандуулах цаг болжээ

/Борхүү/

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Хүнсний бүтээгдэхүүний эрүүл ахуйн шаардлагад анхаарал хандуулах цаг болжээ

*Хэрчсэн гурил* гэх нэгэн бүтээгдэхүүн сүүлийн үед моодонд орж байна гэх. Өнөөдөр хэрчсэн гурил бидний өдөр тутмын хэрэглээ болсон гэхэд хилсдүүлэх болохгүй.

Гурил зуурч элдэж тасалж бөөн ажил удаж зовох юмгүй бэлэн зэлэн нарийн бүдүүнээр нь хэрчиж бэлтгээд савлачихсан гурил дэлгүүрээс авч хоол хийхэд цаг зав хэмнэх ач тустай.

Энэ нь нэг талаар үнэхээр дэвшил төдийгүй хүний хөдөлмөрийг хөнгөвчилсөн сайн талтай хэрэг гэж олон хүн ам сайтай байдаг. Тэр тусмаа манайхан шиг гурилтай шөл, цуйван хоёроор дагнах дуртай улсад бүр ч нүдээ олсон хэрэглээ болжээ.

Гэтэл сайн юманд садаа мундахгүй гэгчээр сөрөг зүйл ч бас байна гэнэ.

Учир нь сүүлийн үед хэрчсэн гурил хийдэг үйлдвэр хувь хүн тоогоо алдаж хаана хэн үйлдвэрлэсэн нь мэдэгдэхгүй, хэрэглэх заавар хугацаа он сар байхгүй бүтээгдэхүүн олширчээ. Үүнийг дагаад чанаргүй муудсан хөгзөрсөн хатсан *хэрчсэн гурил* авч хохирох явдал хэрэглэгчдэд элбэг тохиолдох болжээ. Буух эзэн буцах хаяггүй болохоор тэгэс гээд л чимээгүй өнгөрдөг аж.

Хэрчсэн гурил хаана яаж үйлдвэрлэдэг талаар судалж явж үзвэл ихэнх нь хувь хүмүүс байдаг бөгөөд яамар ч эрүүл ахуйн шаардлага хангахгүй байр саванд гар аргаар хийдэг аж. Жишээ нь байрны доод хогилд бөгс эргэх зайгүй өрөөнд хоёр хүн л улаан гараараа хэрчсэн гурил үйлдвэрлэж байх юм. Гурил зуурагчинд гурилаа зуурч нэг нь элдэж хавтгайлаад нөгөө нь ширмэн дээр хайрч хэрчдэг гэнэ. Энэ мэт аргаар хийдэг бололтой. Юун нөгөө эрүүл ахуйн наад захын шаардлага хангах талаар энд бол яриад ч хэрэггүй аж.

Угтаа бол хоол хүнс гэдэг улс орны аюулгүй байдалтай холбоотой хэрэг байлтай. Гэтэл зах зээлийн хэрэгцээ шаардлагыг ашиглаж хэн дуртай нь хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэж ард иргэдийн эрүүл мэнд цаашлаад амь насаар дэнчин тавьж байдаг. Энд нөгөө л харицсан мэргэжилтан албан хаагчийн ажлын хариуцлагагүй байдал авилгал хээл хахуулийн асуудал нуугдаж буй нь дамжиггүй.

Энд ганц *Хэрчсэн гурил* гэх ганцхан бүтээгдэхүүнийг л жишээ болгон дурдлаа. Энэ мэт зүйлд холбогдох байгууллага албан тушаалтанууд анхаарлаа хандуулна гэдэгт найдна.

Хүнсний бүтээгдэхүүний эрүүл ахуйн шаардлагад анхаарал хандуулах цаг болжээ

/Борхүү/

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Хүнсний бүтээгдэхүүний эрүүл ахуйн шаардлагад анхаарал хандуулах цаг болжээ

*Хэрчсэн гурил* гэх нэгэн бүтээгдэхүүн сүүлийн үед моодонд орж байна гэх. Өнөөдөр хэрчсэн гурил бидний өдөр тутмын хэрэглээ болсон гэхэд хилсдүүлэх болохгүй.

Гурил зуурч элдэж тасалж бөөн ажил удаж зовох юмгүй бэлэн зэлэн нарийн бүдүүнээр нь хэрчиж бэлтгээд савлачихсан гурил дэлгүүрээс авч хоол хийхэд цаг зав хэмнэх ач тустай.

Энэ нь нэг талаар үнэхээр дэвшил төдийгүй хүний хөдөлмөрийг хөнгөвчилсөн сайн талтай хэрэг гэж олон хүн ам сайтай байдаг. Тэр тусмаа манайхан шиг гурилтай шөл, цуйван хоёроор дагнах дуртай улсад бүр ч нүдээ олсон хэрэглээ болжээ.

Гэтэл сайн юманд садаа мундахгүй гэгчээр сөрөг зүйл ч бас байна гэнэ.

Учир нь сүүлийн үед хэрчсэн гурил хийдэг үйлдвэр хувь хүн тоогоо алдаж хаана хэн үйлдвэрлэсэн нь мэдэгдэхгүй, хэрэглэх заавар хугацаа он сар байхгүй бүтээгдэхүүн олширчээ. Үүнийг дагаад чанаргүй муудсан хөгзөрсөн хатсан *хэрчсэн гурил* авч хохирох явдал хэрэглэгчдэд элбэг тохиолдох болжээ. Буух эзэн буцах хаяггүй болохоор тэгэс гээд л чимээгүй өнгөрдөг аж.

Хэрчсэн гурил хаана яаж үйлдвэрлэдэг талаар судалж явж үзвэл ихэнх нь хувь хүмүүс байдаг бөгөөд яамар ч эрүүл ахуйн шаардлага хангахгүй байр саванд гар аргаар хийдэг аж. Жишээ нь байрны доод хогилд бөгс эргэх зайгүй өрөөнд хоёр хүн л улаан гараараа хэрчсэн гурил үйлдвэрлэж байх юм. Гурил зуурагчинд гурилаа зуурч нэг нь элдэж хавтгайлаад нөгөө нь ширмэн дээр хайрч хэрчдэг гэнэ. Энэ мэт аргаар хийдэг бололтой. Юун нөгөө эрүүл ахуйн наад захын шаардлага хангах талаар энд бол яриад ч хэрэггүй аж.

Угтаа бол хоол хүнс гэдэг улс орны аюулгүй байдалтай холбоотой хэрэг байлтай. Гэтэл зах зээлийн хэрэгцээ шаардлагыг ашиглаж хэн дуртай нь хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэж ард иргэдийн эрүүл мэнд цаашлаад амь насаар дэнчин тавьж байдаг. Энд нөгөө л харицсан мэргэжилтан албан хаагчийн ажлын хариуцлагагүй байдал авилгал хээл хахуулийн асуудал нуугдаж буй нь дамжиггүй.

Энд ганц *Хэрчсэн гурил* гэх ганцхан бүтээгдэхүүнийг л жишээ болгон дурдлаа. Энэ мэт зүйлд холбогдох байгууллага албан тушаалтанууд анхаарлаа хандуулна гэдэгт найдна.

Хүнсний бүтээгдэхүүний эрүүл ахуйн шаардлагад анхаарал хандуулах цаг болжээ

/Борхүү/

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Хүнсний бүтээгдэхүүний эрүүл ахуйн шаардлагад анхаарал хандуулах цаг болжээ

*Хэрчсэн гурил* гэх нэгэн бүтээгдэхүүн сүүлийн үед моодонд орж байна гэх. Өнөөдөр хэрчсэн гурил бидний өдөр тутмын хэрэглээ болсон гэхэд хилсдүүлэх болохгүй.

Гурил зуурч элдэж тасалж бөөн ажил удаж зовох юмгүй бэлэн зэлэн нарийн бүдүүнээр нь хэрчиж бэлтгээд савлачихсан гурил дэлгүүрээс авч хоол хийхэд цаг зав хэмнэх ач тустай.

Энэ нь нэг талаар үнэхээр дэвшил төдийгүй хүний хөдөлмөрийг хөнгөвчилсөн сайн талтай хэрэг гэж олон хүн ам сайтай байдаг. Тэр тусмаа манайхан шиг гурилтай шөл, цуйван хоёроор дагнах дуртай улсад бүр ч нүдээ олсон хэрэглээ болжээ.

Гэтэл сайн юманд садаа мундахгүй гэгчээр сөрөг зүйл ч бас байна гэнэ.

Учир нь сүүлийн үед хэрчсэн гурил хийдэг үйлдвэр хувь хүн тоогоо алдаж хаана хэн үйлдвэрлэсэн нь мэдэгдэхгүй, хэрэглэх заавар хугацаа он сар байхгүй бүтээгдэхүүн олширчээ. Үүнийг дагаад чанаргүй муудсан хөгзөрсөн хатсан *хэрчсэн гурил* авч хохирох явдал хэрэглэгчдэд элбэг тохиолдох болжээ. Буух эзэн буцах хаяггүй болохоор тэгэс гээд л чимээгүй өнгөрдөг аж.

Хэрчсэн гурил хаана яаж үйлдвэрлэдэг талаар судалж явж үзвэл ихэнх нь хувь хүмүүс байдаг бөгөөд яамар ч эрүүл ахуйн шаардлага хангахгүй байр саванд гар аргаар хийдэг аж. Жишээ нь байрны доод хогилд бөгс эргэх зайгүй өрөөнд хоёр хүн л улаан гараараа хэрчсэн гурил үйлдвэрлэж байх юм. Гурил зуурагчинд гурилаа зуурч нэг нь элдэж хавтгайлаад нөгөө нь ширмэн дээр хайрч хэрчдэг гэнэ. Энэ мэт аргаар хийдэг бололтой. Юун нөгөө эрүүл ахуйн наад захын шаардлага хангах талаар энд бол яриад ч хэрэггүй аж.

Угтаа бол хоол хүнс гэдэг улс орны аюулгүй байдалтай холбоотой хэрэг байлтай. Гэтэл зах зээлийн хэрэгцээ шаардлагыг ашиглаж хэн дуртай нь хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэж ард иргэдийн эрүүл мэнд цаашлаад амь насаар дэнчин тавьж байдаг. Энд нөгөө л харицсан мэргэжилтан албан хаагчийн ажлын хариуцлагагүй байдал авилгал хээл хахуулийн асуудал нуугдаж буй нь дамжиггүй.

Энд ганц *Хэрчсэн гурил* гэх ганцхан бүтээгдэхүүнийг л жишээ болгон дурдлаа. Энэ мэт зүйлд холбогдох байгууллага албан тушаалтанууд анхаарлаа хандуулна гэдэгт найдна.

Хүнсний бүтээгдэхүүний эрүүл ахуйн шаардлагад анхаарал хандуулах цаг болжээ

/Борхүү/

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Хүнсний бүтээгдэхүүний эрүүл ахуйн шаардлагад анхаарал хандуулах цаг болжээ

*Хэрчсэн гурил* гэх нэгэн бүтээгдэхүүн сүүлийн үед моодонд орж байна гэх. Өнөөдөр хэрчсэн гурил бидний өдөр тутмын хэрэглээ болсон гэхэд хилсдүүлэх болохгүй.

Гурил зуурч элдэж тасалж бөөн ажил удаж зовох юмгүй бэлэн зэлэн нарийн бүдүүнээр нь хэрчиж бэлтгээд савлачихсан гурил дэлгүүрээс авч хоол хийхэд цаг зав хэмнэх ач тустай.

Энэ нь нэг талаар үнэхээр дэвшил төдийгүй хүний хөдөлмөрийг хөнгөвчилсөн сайн талтай хэрэг гэж олон хүн ам сайтай байдаг. Тэр тусмаа манайхан шиг гурилтай шөл, цуйван хоёроор дагнах дуртай улсад бүр ч нүдээ олсон хэрэглээ болжээ.

Гэтэл сайн юманд садаа мундахгүй гэгчээр сөрөг зүйл ч бас байна гэнэ.

Учир нь сүүлийн үед хэрчсэн гурил хийдэг үйлдвэр хувь хүн тоогоо алдаж хаана хэн үйлдвэрлэсэн нь мэдэгдэхгүй, хэрэглэх заавар хугацаа он сар байхгүй бүтээгдэхүүн олширчээ. Үүнийг дагаад чанаргүй муудсан хөгзөрсөн хатсан *хэрчсэн гурил* авч хохирох явдал хэрэглэгчдэд элбэг тохиолдох болжээ. Буух эзэн буцах хаяггүй болохоор тэгэс гээд л чимээгүй өнгөрдөг аж.

Хэрчсэн гурил хаана яаж үйлдвэрлэдэг талаар судалж явж үзвэл ихэнх нь хувь хүмүүс байдаг бөгөөд яамар ч эрүүл ахуйн шаардлага хангахгүй байр саванд гар аргаар хийдэг аж. Жишээ нь байрны доод хогилд бөгс эргэх зайгүй өрөөнд хоёр хүн л улаан гараараа хэрчсэн гурил үйлдвэрлэж байх юм. Гурил зуурагчинд гурилаа зуурч нэг нь элдэж хавтгайлаад нөгөө нь ширмэн дээр хайрч хэрчдэг гэнэ. Энэ мэт аргаар хийдэг бололтой. Юун нөгөө эрүүл ахуйн наад захын шаардлага хангах талаар энд бол яриад ч хэрэггүй аж.

Угтаа бол хоол хүнс гэдэг улс орны аюулгүй байдалтай холбоотой хэрэг байлтай. Гэтэл зах зээлийн хэрэгцээ шаардлагыг ашиглаж хэн дуртай нь хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэж ард иргэдийн эрүүл мэнд цаашлаад амь насаар дэнчин тавьж байдаг. Энд нөгөө л харицсан мэргэжилтан албан хаагчийн ажлын хариуцлагагүй байдал авилгал хээл хахуулийн асуудал нуугдаж буй нь дамжиггүй.

Энд ганц *Хэрчсэн гурил* гэх ганцхан бүтээгдэхүүнийг л жишээ болгон дурдлаа. Энэ мэт зүйлд холбогдох байгууллага албан тушаалтанууд анхаарлаа хандуулна гэдэгт найдна.

Хүнсний бүтээгдэхүүний эрүүл ахуйн шаардлагад анхаарал хандуулах цаг болжээ

/Борхүү/

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button