Хүнсний үйлдвэрүүд шалгалтад бүдрэв

Ялангуяа хүнсний үйлдвэрлэл эрхэлдэг аж ахуйн нэгжүүд хэдэн арваараа үржсэнээр хүнсний аюулгүй байдал ноцтойгоор зөрчигдөх болжээ. Орц хонгил гээд стандартын шаардлага хангаагүй орчинд үйл ажиллагаа явуулдаг талх нарийн боовны үйлдвэр ч цөөнгүй байдаг аж. Тиймээс Монгол Улсын Хүнсний тухай хууль болон бусад хууль тогтоомжийн дагуу талх, боов, чихэр, гоймонгийн үйлдвэрүүдийг Мэргэжлийн хяналтын газрынхан шалгажээ. Шалгалтад нийт 334 аж ахуй нэгж хамрагдсан байна. Тэдгээрийн 42 хувь нь үйлдвэрлэлийн техник технологийн, 47 хувь нь эрүүл ахуйн шаардлага хангаагүй гэсэн үнэлэлт авсан байна. Тухайлбал, бялуу хийдэг зарим аж ахуй нэгжүүд баталгаагүй түүхий эд хэрэглэдэг байсан нь илэрчээ. Мөн лабораторигүйгээс бүтээгдэхүүнээ хийхэд ашигладаг амт болон үнэр оруулагч, будагч бодис нь баталгаагүй байсан ажээ. Тэдгээр бодисыг ихэвчлэн урд хөршөөс ганзагын наймаачид оруулж ирсэн бай¬на. Мөн ажлынхаа байрыг ариутгадаггүй, цэвэрлэгээ, халдваргүйжүүлэлт муу хийдэг нь нотлогдсон байна. Ажиллагчдынхаа ажиллах орчин нөхцөлд анхаарал тавьдаггүй дутагдлыг ч шалгалтынхан илрүүлжээ.

Ардын эрх сонин 194 /472/

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Хүнсний үйлдвэрүүд шалгалтад бүдрэв

Ялангуяа хүнсний үйлдвэрлэл эрхэлдэг аж ахуйн нэгжүүд хэдэн арваараа үржсэнээр хүнсний аюулгүй байдал ноцтойгоор зөрчигдөх болжээ. Орц хонгил гээд стандартын шаардлага хангаагүй орчинд үйл ажиллагаа явуулдаг талх нарийн боовны үйлдвэр ч цөөнгүй байдаг аж. Тиймээс Монгол Улсын Хүнсний тухай хууль болон бусад хууль тогтоомжийн дагуу талх, боов, чихэр, гоймонгийн үйлдвэрүүдийг Мэргэжлийн хяналтын газрынхан шалгажээ. Шалгалтад нийт 334 аж ахуй нэгж хамрагдсан байна. Тэдгээрийн 42 хувь нь үйлдвэрлэлийн техник технологийн, 47 хувь нь эрүүл ахуйн шаардлага хангаагүй гэсэн үнэлэлт авсан байна. Тухайлбал, бялуу хийдэг зарим аж ахуй нэгжүүд баталгаагүй түүхий эд хэрэглэдэг байсан нь илэрчээ. Мөн лабораторигүйгээс бүтээгдэхүүнээ хийхэд ашигладаг амт болон үнэр оруулагч, будагч бодис нь баталгаагүй байсан ажээ. Тэдгээр бодисыг ихэвчлэн урд хөршөөс ганзагын наймаачид оруулж ирсэн бай¬на. Мөн ажлынхаа байрыг ариутгадаггүй, цэвэрлэгээ, халдваргүйжүүлэлт муу хийдэг нь нотлогдсон байна. Ажиллагчдынхаа ажиллах орчин нөхцөлд анхаарал тавьдаггүй дутагдлыг ч шалгалтынхан илрүүлжээ.

Ардын эрх сонин 194 /472/

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Хүнсний үйлдвэрүүд шалгалтад бүдрэв

Ялангуяа хүнсний үйлдвэрлэл эрхэлдэг аж ахуйн нэгжүүд хэдэн арваараа үржсэнээр хүнсний аюулгүй байдал ноцтойгоор зөрчигдөх болжээ. Орц хонгил гээд стандартын шаардлага хангаагүй орчинд үйл ажиллагаа явуулдаг талх нарийн боовны үйлдвэр ч цөөнгүй байдаг аж. Тиймээс Монгол Улсын Хүнсний тухай хууль болон бусад хууль тогтоомжийн дагуу талх, боов, чихэр, гоймонгийн үйлдвэрүүдийг Мэргэжлийн хяналтын газрынхан шалгажээ. Шалгалтад нийт 334 аж ахуй нэгж хамрагдсан байна. Тэдгээрийн 42 хувь нь үйлдвэрлэлийн техник технологийн, 47 хувь нь эрүүл ахуйн шаардлага хангаагүй гэсэн үнэлэлт авсан байна. Тухайлбал, бялуу хийдэг зарим аж ахуй нэгжүүд баталгаагүй түүхий эд хэрэглэдэг байсан нь илэрчээ. Мөн лабораторигүйгээс бүтээгдэхүүнээ хийхэд ашигладаг амт болон үнэр оруулагч, будагч бодис нь баталгаагүй байсан ажээ. Тэдгээр бодисыг ихэвчлэн урд хөршөөс ганзагын наймаачид оруулж ирсэн бай¬на. Мөн ажлынхаа байрыг ариутгадаггүй, цэвэрлэгээ, халдваргүйжүүлэлт муу хийдэг нь нотлогдсон байна. Ажиллагчдынхаа ажиллах орчин нөхцөлд анхаарал тавьдаггүй дутагдлыг ч шалгалтынхан илрүүлжээ.

Ардын эрх сонин 194 /472/

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments

Хүнсний үйлдвэрүүд шалгалтад бүдрэв

Ялангуяа хүнсний үйлдвэрлэл эрхэлдэг аж ахуйн нэгжүүд хэдэн арваараа үржсэнээр хүнсний аюулгүй байдал ноцтойгоор зөрчигдөх болжээ. Орц хонгил гээд стандартын шаардлага хангаагүй орчинд үйл ажиллагаа явуулдаг талх нарийн боовны үйлдвэр ч цөөнгүй байдаг аж. Тиймээс Монгол Улсын Хүнсний тухай хууль болон бусад хууль тогтоомжийн дагуу талх, боов, чихэр, гоймонгийн үйлдвэрүүдийг Мэргэжлийн хяналтын газрынхан шалгажээ. Шалгалтад нийт 334 аж ахуй нэгж хамрагдсан байна. Тэдгээрийн 42 хувь нь үйлдвэрлэлийн техник технологийн, 47 хувь нь эрүүл ахуйн шаардлага хангаагүй гэсэн үнэлэлт авсан байна. Тухайлбал, бялуу хийдэг зарим аж ахуй нэгжүүд баталгаагүй түүхий эд хэрэглэдэг байсан нь илэрчээ. Мөн лабораторигүйгээс бүтээгдэхүүнээ хийхэд ашигладаг амт болон үнэр оруулагч, будагч бодис нь баталгаагүй байсан ажээ. Тэдгээр бодисыг ихэвчлэн урд хөршөөс ганзагын наймаачид оруулж ирсэн бай¬на. Мөн ажлынхаа байрыг ариутгадаггүй, цэвэрлэгээ, халдваргүйжүүлэлт муу хийдэг нь нотлогдсон байна. Ажиллагчдынхаа ажиллах орчин нөхцөлд анхаарал тавьдаггүй дутагдлыг ч шалгалтынхан илрүүлжээ.

Ардын эрх сонин 194 /472/

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button