Гэрийн нөхцөлд амтат дарс хийх арга

Савыг /лонх/ дүүртэл архи хийгээд сайтар таглаж хоолойг нь цаасаар ороогоод цонхон дээр ч юм уу наран талд гурван сарын хугацаатай тавина. Үе үехэн шилээ сэгсэрч байх хэрэгтэй.
Үүний дараа идээшмэл дарсыг зузаан сальфетка эсвэл марлиар шүүгээд дахин байлгана. Ингээд бэлтгэсэн лонхнуудад хийж сайтар таглаж /лацдаж болно/ хүйтэн сэрүүн газар хажуугаар ньтавина.

Амтат идээшмэл дарс хийх арга

Жимсний шүүсэн хандыг саванд хийгээд дээрээс нь элсэн чихэр цацна. /дунджаар нэг шилэнд 1/4 фунт сахар /1 фунт-409,5 граммтай тэнцэнэ/ Элсэн чихрийг уустал нь чанаад хөргөсний дараа лонхнуудад хийнэ.

Үлдэгдэл жимсээр ликёр хийх арга

Идээшмэл дарснаас шилэнд үлдсэн жимсэн дээр сахартай буцалсан ус хийнэ. /нэг шилэнд 6-8 фунт сахар орохоор тооцоол/ Хөрснийх нь дараа сайтар таглаад нартай газар 1-1,5сар тавина. Дараа нь шүүгээд лонхнуудад савлаж хийнэ. Мөн жимстэй шилэнд орох хэмжээгээр элсэн чихэр хийгээд 2-3 cap байлгасны дараа лонхнуудад хийнэ. Маш хатуу ликёр болдог.

Хань

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button