Мөхөөлдсийг хэн зохиосон бэ

Тэрбээр1925 онд Дорнын орнуудаас өөрийн төрөлх нутаг Венецдээ ирэхдээ дэлгэрүүлсэн айна.
ОРЦ
Гахайн өвчүүний мах 100 грамм, жигнэсэн цагаан будаа 80 грамм, бөөрөнхий сонгино 20 грамм, өндөг хоёр ширхэг, цөцгийн тос 15 грамм, ногоон яншуй 5 грамм, давсалсан өргөст хэмх 50 грамм, повоор, давс хэрэглэх хэмжээгээр.

БЭЛТГЭХ ДАРААЛАЛ
1. Гахайн өвчүүг цэвэрхэн хадаж аваад яснаас нь салгана. Салгаж авсан өвчүүний махыг цоройн талаас нь зүсч хөндийлнө.
2. Жигнэсэн цагаан будаагтүүхий өндөг, хуурсан сонгинотой хольж хутгаад өвчүүний махны хөндиилсөн зайд чихэж хийнэ.
3. Чихмэлийг шарах шүүгээнд хийж зөөлөн галаар болтол нь шарна. Гадаргуу нь хүрэн шаргал хайрстай болох үед бага зэрэг ус нэмнэ.
4. Бэлэн болсон чихмэлийг хувилан хэрчиж, гарсан шүүсийг нь дээрээс нь дусааж давсалсан өргөст хэмхээр хачирлаж өгнө.

Монголын мэдээ 238 /2014/

0 Сэтгэгдэл
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button