Хэвийн даралттай байхад юу хэрэгтэй вэ
Цусны даралт ихдэх эрсдэлт хүчин зүйлүүдэд
-Илүүдэл жин, таргалалт
-Хөдөлгөөний хомсдол
-Архи хэтрүүлэн хэрэглэх
-Давс хэтрүүлэн хэрэглэх
-Стресс зэрэг орно.УРЬДЧИЛАН СЭРГИЙЛЭХ АРГА ЗАМ
Эрүүл хүнсний зохистой хэрэглээ нь
-Өөхгүй буюу өөх багатай мах идэх
-Тослог багатай (3 хувь) сүү, тараг уух
-Долоо хоногт 2-3 удаа хүнсэндээ үхэр хонины махны оронд загас хэрэглэх
-Жимс ногоог хангалттай хэрэглэх (өдөрт 5 нэгж)
-Хоолондоо давсны хэрэглээг өдөрт 5 грамм хүртэл хязгаарлах
-Гадуур хоолны газар аль болохоор цөөн хооллох
-Савласан хүнсний бүтээгдэхүүний орц болон найрлагын бүтцийг харгалзан сонгож авч хэрэглэх нь зүйтэй.
Мөн биеийн идэвхтэй хөдөлгөөн чухал
-Өдөр бүр, долоо хоногт 3-4 удаа 30 минут алхаж явах, дугуй унах зэрэг идэвхтэй хөдөлгөөн хийж байх
-Биеийн жинг хэвийн хэмжээнд байлгахыг эрмэлзэх хэрэгтэй.