Гахайн махтай пирог

Сүү 100 грамм
Эсгэгч 10 грамм
Гахайн өөх 20 грамм
ШАНЗНЫ ОРЦ
Гахайн мах 200 грамм
Цөцгий 10 грамм
Утсан өөх 10 грамм
Төмс 2-3 ширхэг
Гоньд 3 халбага /хоолны/
Сонгино 1 ширхэг
1 ширхэг өндөгний шар
Нунтаг хар повор, давс
ХИЙХ АРГА
♦ Сүүгээ бүлээсгэж эсгэгчээ уусгаад гурилаа хийн зуурч дулаан газар тавина.
♦ Зуурмагийг дугуй элдээд, тосолсон тэвшинд хийнэ.
♦ Өндөгний шарыг цөцгийтэй хольж сайтар хутгаад зуурмаган дээгүүрээ тарааж түрхэнэ.
♦ Том нүхтэй үрүүлд төмс, сонгиноо үрж жижиглээд дээгүүр нь цацаж дараа нь шоо хэлбэртэй хэрчсэн гахайн мах, утсан өөх зэргийг тарааж давс, повоор, гоньд цацаж дунд зэргийн хэмд жигнэж болгоно.
Дугаар 101/9657/