Шарсан камбал загас
хаш буюу чэс 1ш
урт хулуу 1ш
улаан лооль 4ш
сонгино 1ш
сармис 2-3 хумс
гурил 2х/х
ургамлын тос 2х/х
оливын тос 2х/х
томатны паста 1х/х
ногооны шөл 1шилэн аяга
цагаан будаа 1шилэн аяга
давс, перец
1 .Чинжүү, хулуу, хаш, лоолийг угааж хатаагаад хашийг шоо, чинжүүг дэрс, хулууг цагираг, лоолийг сармис хэлбэртэй тус тус хэрчинэ.
2.Сонгино, сармисыг хальслаад жижиглэн хэрчиж оливын тосонд 5-7 минут хуураад дээр нь томатны паста, шөл, хэрчсэн ногоонууд, давс, перец нэмж буцалгаад дунд зэргийн гал дээр 10 минут жигнэнэ.
3.Цагаан будааг давстай усанд 20 минут чанана. Загасны махыг угааж хаттал нь арчаад давс, перец цацаж, гурилд өнхөрүүлнэ.
4.Том хайруулын тавганд ургамлын тос хийж халаагаад загасны махаа хийж 2 талаар нь эргүүлэн тус бүр 4-5минут шарж болгоно. Бэлэн болсон загасны махыг таваглаж, ногоогоор хачирлаад, дурын ногоон ургамлаар чимэглэж, цагаан будаа дагуулан ширээнд өгнө.
Гэр гэртээ тогооч