Хаан шөл
гоньд 1х/х
лаврын навч, цагаан перец, эстрагон (хуурай), давс
1 .Төмс, лууван, сонгиныг арилгаж цэвэрлэнэ. Төмсийгдунд зэргийн хэмжээтэй, лууванг хэлбэр дүрс гарган хэрчинэ. Бэлтгэсэн ногоонуудыг саванд (сонгиныг бүтнээр нь) хийж ус (1.5л) нэмээд 5 минут чанана.
2.Загасны махыг том томоор хэрчиж буцалж буй ногоон дээр нэмж 10 минут зөөлөн галаар (тагыг нь тавилгүйгээр) чанана.
3.Шөлөнд лаврын навч, давс, перец нэмж дахин 5 минут чанана. Эстрагон, гоньдыг шөлөнд нэмж 2-3 минут чанаад гал дээрээс авч таглаад 10 минут байлгана. Шөлийг чимэглэхийн өмнө шөлнөөс сонгиныг гаргаж авна.
Гэр гэртээ тогооч