Хаштай үхрийн гол махан ороомог
сонгино 20гр
сармис 5гр
чили соус 10гр
япон цуу 20гр
ургамлын тос 50гр
1.Хашний (300гр орчим жинтэй 1ш) 2 талыг тэгш аваад урт иштэй хутганы тусамжтайгаар голыг нь ухаж авна.
2.Ургамлын тосонд чили соус, сармис, япон цуу хийж гол махыг (урт гонзгой хэлбэртэй) амтална.
3.Өндөгний цагаан, шар уургийг ялгаж тус тусад нь шарна. Ялгаж шарсан өндөгөө давхарлан тавиад амталсан гол махаа ороож нүхэлсэн хашны дотор хийнэ.
4.Бэлтгэсэн ороомогоо нимгэн хавтгай зүсэж хайруулын тавганд 2 талаас нь жигд шарж (5-8минут) болгоно. Эсвэл ороомогоо бүтнээр нь шарах шүүгээнд хийж 200хэмд 20минут шарж болно.
5.Чанаж болгосон төмсийг сармис хэлбэртэй хэрчиж цөцгий, гахайн утсан махны хамт хуурч хачир бэлтгэж болно.
Энэхүү зоогийг өдөр тутмынхаа хоол хүнсэнд болон босоо хүлээн авалтын үед зориулан бэлтгэхэд тохиромжтой.
Гэр гэртээ тогооч